Arctic Hare | Lepus timidus

Arctic hares – being well camouflaged at any season

Distribution area
Northern North America, Northern Asia and Europe

Living space
Taiga, tundra, river valley

Way of living
Outsiders but sometimes gregarious

Food
Grass, herbs, bark, buds, berries

Propagation
Pregnancy 50 days, 1-5 fully-developed young animals (nest fugitives), 2 litters a year in earth caves, being in puberty at an age of one year

Body size
Weight: up to 3 kg, a little smaller than the field rabbit

Maximum age
12 years

Protection status
Protected by the Federal Decree for the Protection of Game Animals

akzeptieren Um unsere Website für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Weitere Informationen zu Cookies und Ihren Möglichkeiten Ihre Privacy-Einstellungen anzupassen, finden Sie in unserer Datenschutzerklärung.