Arctic Fox | Alopex lagopus

Arctic foxes – always suitably dressed

Distribution area
Northern polar areas of Eurasia and North America, Greenland

Living space
Tree-less tundra, arctic islands, ice areas

Way of living
Outsiders leading a vagabond life, living as couples only during rutting time, more gregariously at food-rich places

Food
Lemmings, voles, eggs, young birds, carcass, polar-bear droppings, berries

Propagation
Pairing time: February to April, pregnancy 51 days, 3-5 whelps which get into puberty at the age of 10-11 months

Maximum age
15 years

Live stock / Protection status
Live stock not endangered, protected under the guide-lines of Flora-Fauna-Habitat

akzeptieren Um unsere Website für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Weitere Informationen zu Cookies und Ihren Möglichkeiten Ihre Privacy-Einstellungen anzupassen, finden Sie in unserer Datenschutzerklärung.